Cathay Life Insurance Neihu Office Building

The site is situated in Neihu Science & Technology Park, as one of the “starry creative axis” in the newly developed prime area. Building service core is located on the back side of the site to take advantage of the two frontal streets with maximum open space created facing the park across street. Commercial/Food & Beverage shops occupy the ground floor while general office spaces are designed for second floor and above.

 

Bright, transparent and smooth material are used for the main façades, while horizontal shading is used for south elevation and double layerd glass curtain wall is used for west faced wall to reduce energy consumption. Staggered lighting on fritted glass wall shone upward to create vertical playful mood at night.

 

The project combines the constraint of height limitation due to flight path, and volume transfer plus open spaces bonus, to obtain maximum land use strength and total economic benefit.

Location: Neihu, Taipei

Structural system: SRC

Site area: 3,096㎡

Building coverage: 1,080㎡

Total floor area: 17,720㎡

No. of stories: 3 below, 12 above grade

Design period: 2011.02 ~ 2012.08

Const. period: 2013.04 ~ 2015.05

類別: Commercial / Mixed Use、Landscape、Office

Share This: