Center for Public and Business Administration Education (CPBAE)

Founded over 50 years ago by National Chengchi University, the Center for Public and Business Administration Education (CPBAE) is dedicated to providing executive education for senior civil servants and industry leaders. In the near future, CPBAE will undergo a transformative reconstruction, building a new state-of-the-art tower for hosting advanced educational programs and major international conferences. An additional tower comprised of over 100 guest rooms will offer on-site accommodation for conference attendees.

Located in the heart of Taipei, the design reflects the vibrancy of the surrounding urban environment while expressing the center’s identity as a leading educational institution. Instead of focusing on one specific theme, the project builds upon four concepts: social gathering, urban environment, cultural innovation and community interaction.

The vitality of the proposal is found in a creative symbiosis of architectural elements and their function. Two solid masses containing traditional, designated programs such as conference rooms, classrooms, and 100 hotel rooms are linked by a series of transparent volumes. These glass-enclosed public spaces – the lobby, the atrium and the cafeteria – connect the center’s varied activities while projecting the life of the center to the city beyond.

Despite of having various distinct programmatic requirements, the design delineates an easy, navigable and flexible circulation. Main spaces are reachable through a series of hierarchically and sequentially arranged public areas filled with daylight and natural ventilation. All corridors and vertical circulations converge at the 30-meter high central atrium. Glass cubes dramatically protrude into this central atrium, enhancing the overall spatial experience while subtly generating visual and symbolic connections among different users.

Conceptually and visually greenery extends from the ground level upwards and ties together the various terraces at different heights. Acting as outdoor recreational areas, these terraces are carefully designed to foster social, academic, and professional exchanges. Hence a user’s indoor spatial experience moves from the traditional compartmentalized spaces to one enriched by a close proximity to nature.

The ground floor integrates both existing and newly planted vegetation, generating a porous and spacious natural boundary around the site. The entrance plaza covers over 1000m2 to the south and is designed to gather people, host events, and facilitate leisurely activities for the surrounding neighborhood. These context-specific design interventions help to regenerate the environment and to encourage the extension of the neighborhood’s vibrant identity.

Location: Da-An District, Taipei, Taiwan

Structural system: Steel Frame

Site area: 5,430 m²

Building coverage: 2,170 m²

Total floor area: 27,450 m²

No. of stories: 3 below, 13 above grade

Cost: NT$ 1,155 million

Design period: 2016.06 ~ 2017

Const. period: 2018.06 ~ 2020

類別: Dormitory、Education

Share This: