Chang Gung Dormitory Building

By establishing relationship between the building forms and the surrounding buildings, the design fits naturally into the urban environment. Dorm rooms are located in rows on the upper floors and are connected by central walkways to maximize spatial efficiency. Together with sufficient building interval achieved by building layout, all rooms are evenly exposed to natural light and view. Chang Gung Medical Foundation(CGMF) Office and retail are located on lower floors to separate public and private circulation.

Taking the symbolic “Chang Gung Lake” into the design concept, water ripples are transformed into color patterns on the exterior. Through innovative use of colors and materials, the horizontal stripes create a dynamic rhythm which echoes both the lake and the horizontality from the surrounding buildings.

Location : Guishan, Taoyuan County

Structural system: RC

Site area : 134,489 ㎡

Building coverage: 7039 ㎡

Total floor area: 104,142㎡

No. of stories: 3 below, 19 above grade

Design period : 2014.01 ~ 2014.10

Expected completion: 2018

類別: Dormitory

Share This: