Expansion Plan for Chang Gung Memorial Hospital, Linkou

Responding to the elevated Quality Evaluation Standard for hospitals, and hoping to realize its plan for future development, Chang Gung Hospital in Linkou asked our office to develop an expansion plan for a new Medical Building which will provide specialized medical treatment as well as health promotion guidance; they also wish to provide a series of new and better living quarters for their staff.

We therefore propose to dismantle two existing staff dormitories in order to clear the site for a new Medical Building which can then be connected to the present Medical Building, while a new group of Staff Dormitories can be built on the present staff parking lot.

All new buildings will be carefully located in a desirable north/south orientation, with parking spaces provided in the basement. The new Medical Building is connected to the new Staff Dormitories at the basement level; it is also connected to the existing Medical Building both at the basement level and at the 2nd floor, to facilitate convocation and cooperation.

Location: Chang Gung Memorial Hospital Linkou Campus

Site area: 134,741m²

Total floor area: Medical Building:108,945㎡,Dormitory:02,672㎡

No. of stories: Medical Building:3 below 16 above grade,Dormitory:3 below 19 above grade

Design period: 2013.8 ~ 2013.11

類別: Healthcare、Planning

Share This: