New Staff Housing for the Veteran’s General Hospital Taichung

Located in the northern quarters of the hospital, next to the existing staff housing area and about 1.7 hectares of wooded marshland, the site is subdivided into three zones: Zone A at the west contains two 11 story buildings, with 4 units on each floor, a total of 86 dwelling units, each 85 sq.m., with common mechanical facilities in the basement; Zone B at the east consists of eighteen 3 story high houses, each with one apartment on the ground floor and two duplex apartments on the upper floors, all with individual entrance and garden, a total of 54 dwelling units, each 100 sq.m.; Zone A and B share a spacious central lawn and perimeter service road with parking space. Zone C at the south is the residence for the director of the hospital, with a private garden facing the woods. There are a total of 141 dwelling units, total floor area is 16,332 sq.m., and construction cost is NT$231,470,000., completed 1998. The mix use of high and low density housing and landscaped communal gardens provide a pleasant, domestically scaled living environment.
Zone C at the south is the residence for the director of the hospital, with a private garden facing the woods.
There are a total of 141 dwelling units, total floor area is 16,332 sq.m., and construction cost is NT$231,470,000., completed 1998. The mix use of high and low density housing and landscaped communal gardens provide a pleasant, domestically scaled living environment.

類別: Dormitory

Share This: