Psychiatric Ward Building, Taichung Veterans General Hospital

Situated in the northern quarters of the hospital adjacent to the staff housing compound, the wards occupy about one hectare of land facing a 25-meter road. In this three-story structure with basement, the ground floor contains administration, rehabilitation and occupational therapy areas; the second floor provides for 56 in-patients in two nursing units, each with patients’ rooms surrounding a common lounge easily supervised from the nursing station; on the third floor are doctors’ offices, a conference room and a library. Mechanical equipment and a pantry are located in the basement, food being catered from the main hospital. The total floor is being catered from the main hospital. The total floor area is 5,365 sq.m., construction costs were about NT$125,600,000. It was completed in November 1992.

Joint Venture Architect: Chiu-Hwa Wang

類別: Healthcare

Share This: