R&D Building G, MediaTek

The project uses “innovative clusters” as a design concept. The main working spaces consist of offices, cafeteria, sports/leisure areas and conference rooms arranged through an organic layout. Service cores are arranged on the west side to protect the office area from environmental issues such as noise from the high speed railway, strong sun exposure, etc.

The office area employs inner courts and balconies where natural light serves as the hub to form basic working units surrounded with seats, discussion areas and conference rooms, thus forming the most flexible, efficient, and interactive working environment.

On the building façade the proportion of the fenestration echoes changes in daylight, as well as the building’s orientation and thermal circulation. The rhythmic pattern of various window frames and claddings also expresses images of the flow of high-speed rail and the corporate’s fast-paced technological advancement.

Location: Zhubei City, Hsinchu County

Structural system: SS

Site area: 19,395 m²

Building coverage: 9,538 m²

Total floor area: 143,797m²

No. of stories: 4 below, 10 above grade

Cost: NT$ 4,800,000,000

Design period: 2015.11 ~ 2016.10

類別: Office、Paper Architecture、R&D

Share This: