Shanghai Line 12 Nanjing W. Road Station Comprehensive Development

Design of the station for Subway Line No. 12 situated near the shopping center at Nanjing W. Rd., attempts to emulate the ambiance of the alleys of old shanghai. The exterior building materials consisting of red brick walls and grey tile roofs aims to harmonize with neighboring existing buildings, and clear glass glazing at entrance doors and lounging areas to provide visual penetration.

 

Entrance to the subway station and shopping center, located as an open-air plaza, is combined to facilitate movement of large crowds while bringing in more consumers for the shopping center. Shops along the street are provided with windows similar in size to neighboring buildings, while skylights connecting individual shops at the roof, with occasional spaces of elevated room height, render a spacious and brighter interior for the shopper center.

Location: Jingan district, Shanghai

Structural system: RC

Material: Façade: brick tiles, glass

Site area: 14,700 ㎡

Building coverage: 9,296 ㎡

Total floor area: 48,576 ㎡

No. of stories: 3 above grade

Design period: 2007.05 ~ 2007.09 (Proposal)

類別: Commercial / Mixed Use、Planning、Transportation / Infrastructure

Share This: