Szu Zhih New Town

This is the first example of “Design-Built" project for the Ministry of National Defense’s renewal plan of old military dependents’ villages. It is also the first project to be granted the Superior Award by the Public Construction Committee in the category of architecture of the “5th Golden Quality Award for Public Construction." The project is designed and built by Pin Huei Construction & Engineering Co., Ltd. and Ruen-An Mechanical & Electrical Engineering Co., Ltd., collaborated in architectural design by J.J. P. & Partners.

 

The buildings are arranged around a central court to promote an image of totality of the community. Public facilities like a child-care center, the community hall, and stores are arranged in the ground level, and from the 2nd to the 14th levels are 200 apartment units. Building volume designed in the form of recessed staircases on the upper levels creates sky line variations while adding to a feeling of openness. Balconies in the buildings further provide a visual focus and enrich the exterior form.

 

A warm toned color system modifies the usual drab impression of traditional military villages; also, the vertically varying color distribution further lightens the sense of heaviness of massive building volumes.

Location: Jhonghe City, Taipei County

Structural system: RC

Site area: 8,718㎡

Total floor area: 37,107㎡

No. of stories : 2 below, 14 above grade

Unit size : 92 m2, 99 m2, 112 m2

Design period: 2002.05 ~ 2003.01

Const. period : 2003.02 ~ 2004.12

Award record: Superior Award of the 5th Golden Quality Award for Public Construction

類別: Residential

Share This: